Uitgebreide Tandtechnische diensten

Kwaliteit op maat!

Kunstgebit

Een kunstgebit is een uitneembare gebitsprothese. Een volledige prothese vervangt het gehele gebit. Als het bijna onmogelijk is om uw eigen tanden en kiezen te gebruiken, kan in overleg met de tandarts een kunstgebit worden aangemeten. Ondanks dat u geen eigen tanden en kiezen meer heeft is het wel van belang om jaarlijks de controle bij uw tandarts uit te laten voeren op slijtage en pasvorm.

Kunstgebit op implantaten

Een kunstgebit op implantaten wordt ook wel klikgebit genoemd. Een klikgebit is een kunstgebit met implantaten die uitkomst biedt wanneer er te weinig houvast is aan uw kaak. Een implantaat is een soort plug die in uw kaak wordt geschroefd, op dat implantaat komt een mechanisme die uw prothese vast klikt op uw kaak. Niet altijd kunnen er implantaten in uw kaak gezet worden, eerst zal er een röntgenfoto gemaakt moeten worden en zal het bij de zorgverzekeraar moeten worden aangevraagd.

Frame / partieel

Een kunstgebit hoeft niet altijd een volledig kunstgebit te zijn. U zou bijvoorbeeld zelf nog tanden en kiezen kunnen hebben en kan een gedeeltelijke prothese een oplossing zijn. Een gedeeltelijk kunstgebit of ook wel plaatje genoemd, is een klein kunstgebitje met een paar tanden of kiezen. Ook kan er voor een frameprothese worden gekozen, ook dit is een gedeeltelijk gebit maar met een metalen basis. Aan dit metalen plaatje zitten ankers voor een passend houvast. Deze oplossing geeft bij veel patiënten meer comfort maar is echter wel duurder dan het plaatje.

Nood kunstgebit

Dit is het eerste kunstgebit na het trekken van uw tanden en/of kiezen. Dit kunstgebit wordt eerst gemaakt voordat u uw tanden laat trekken. Het voordeel van deze methode is dat u nooit zonder tanden hoeft te lopen. De verdere nazorg en afspraken worden uitvoerig met u besproken door uw tandarts of kaakchirurg.

Reparatie

Is uw kunstgebit gebroken of zit er een barst in, tand los of kwijt, geen paniek wij repareren het voor u. Komt u rechtstreeks naar ons, dan repareren wij dit meestal binnen een uur voor u. zelfs in de avond of op zaterdag willen wij u helpen.

Rebasing

Een rebasing is het opvullen van de ruimte die is ontstaan tussen uw kunstgebit en kaak. Doordat uw kaak langzaam slinkt kan er ruimte ontstaan en zal het kunstgebit los komen te zitten. In samenwerking met uw tandarts nemen wij een afdruk en hebben wij binnen een halve dag uw kunstgebit weer passend gemaakt.

Mondbeschermer

Dit is een beschermplaatje over uw tanden zodat u tijdens het sporten geen risico loopt op beschadiging van uw tanden.

Anti-knarsplaat

Dit is een beschermplaatje die in verschillende diktes om uw kauwvlakken van uw eigen tanden kan worden gemaakt. Hiermee kan slijtage door tandenknarsen voorkomen worden. In samenwerking met uw tandarts maken wij de desgewenste anti-knarsplaat.

Open chat
Kunnen we je helpen?
Hallo, heb je een vraag? Stel hem gerust hier.